PELIK Pembeli Tiba² ‘Nangis’ Di Meja Penjual Rambutan Ini, Lebih MENGEJUTKAN Bila Meja Dibuka Ada ‘Makhluk’ Yg MUNCUL !!

PELIK Pembeli Tiba² ‘Nangis’ Di Meja Penjual Rambutan Ini, Lebih MENGEJUTKAN Bila Meja Dibuka Ada ‘Makhluk’ Yg MUNCUL !

Pelik ! Pembeli ini tiba-tiba menangis dimeja penjual rambutan ini, Namun lebih mengejutkan bila meja dibuka ada ‘makhluk’ yang muncul !

Loading...

PELIK Pembeli Tiba² ‘Nangis’ Di Meja Penjual Rambutan Ini, Lebih MENGEJUTKAN Bila Meja Dibuka Ada ‘Makhluk’ Yg MUNCUL !!! | SIAKAP KELL – Setiap ibu bapa sudah semestinya menginginkan yang terbaik buat anak-anaknya. Mereka rela bekerja keras demi memberikan buah hati mereka kehidupan yang terbaik.

Namun kadang-kadang tak semua keluarga memiliki kehidupan yang beruntung. Ada yang harus bekerja keras agar dapat mencukupi keperluan diri sendiri dan juga keluarganya.

Bahkan sehingga ada diantara ibu bapa yang mahu tidak mahu terpaksa membawa anaknya sekali ke tempat kerja dengan berbagai alasan.

Sepertimana kisah yang terjadi pada pasangan suami isteri ini yang berniaga di pasar di daerah Divisoria, Manila, Filipina.

Suaminya menjual jagung bakar sementara isterinya menjual rambutan. Kisah mereka viral di media sosial sejak seseorang yang bernama Shair Joy Mendelez memuatnaik di Facebook.

Mendelez menceritakan bukan hanya dia merasa terharu dengan pasangan suami isteri tersebut, namun juga terkejut setelah melihat apa yang ada di dalam meja yang digunakan untuk meletakkan rambutan.

Loading...

Rupanya, saat meja dibuka terdapat dua anak kecil yang sedang tidur lelap di dalamnya. Seorang anak memakai baju kuning, sedangkan yang seorang lagi cuma memakai baju putih. Ternyata, kedua anak ini adalah anak pasangan ini.

Seterusnya Mendelez mengakui kasihan terhadap keluarga ini. Apatah lagi menurutnya hampir tidak ada pembeli pun yang datang ke tapak berniaga mereka.

Akhirnya, dia memutuskan untuk membeli 5 jagung bakar dan dan 3 kilogram rambutan. Mendelez juga mengajak pengguna facebook untuk turut membeli barang jualan mereka jika berkunjung ke pasar itu.

Pengguna media sosial menyambut baik akan usaha dan ajakan Mendelez serta turut bersimpati dengan keluarga tersebut.

Sumber : Brilio

LEBIH ARTIKEL UNTUK ANDA…

8 Tips BETUL Simpan Makanan Dalam Peti Ais Untuk Elak Keracunan. No #4 Ramai Yang CUAI

Ramai terkena cirit birit tanpa ketahui sebabnya. Sebelum salahkan sesiapa, jom baca tips simpan makanan dalam peti ais. Ramai tak tahu lagi ni.. Kongsikan.. Tips dari Bahagian Keselamatan dan Kualiti Makanan, Kementerian Kesihatan Malaysia

8 Tips BETUL Simpan Makanan Dalam Peti Ais Untuk Elak Keracunan. No #4 Ramai Yang CUAI | Khalifah Mail Online – SELAIN pengendalian bahan makanan di dapur , cara penyimpanan mestilah betul untuk memastikan hidangan masuk ke dalam perut kita dalam keadaan bersih dan selamat.

Jom check cara penyimpanan makanan yang betul jadi tak adalah kes anda rasa diserang cirit birit tiba-tiba tanpa difahami apa puncanya..

BERKAITAN: Jangan Basuh Telur Lepas Beli. Ini PUNCANYA Yang Ramai TAK TAHU

1. Bahan makanan kering perlukan bekas kedap udara.

2. Bila dah siap-siap potong – basuh – simpan nak masak pun senang kan?

3. Kalau jenis pelupa elok catit tarikh makanan dimasukkan sekali.

4. Makanan yang dimasukkan ke dalam peti sejuk selepas dimasak mesti dikeluarkan selepas 3 hari.

5. Ini untuk mengelakkan pencemaran bahan kimia pada makanan.

6. Makanan tin yang telah dibuka dan disimpan dalam peti sejuk akan mencetuskan tindakbalas kimia dan menyebabkan makanan menjadi rosak.

7. Sebelum beli makanan pastikan tin tak karat, kemek dan belum melepasi tarikh luput.

8. Rajin-rajinlah bersihkan peti ais dan periksa sama ada makanan di dalamnya sudah boleh dikeluarkan.

SUMBER: Facebook Bahagian Keselamatan dan Kualiti Makanan, Kementerian Kesihatan Malaysia

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *