‘Inilah Janji Perempuan Melayu’..!

‘Inilah Janji Perempuan Melayu’..! – Kuan Chee Heng

Kuan Chee Heng, nama yang sudah tidak asing lagi di kalangan netizen. Beliau cukup dikenali dengan sikapnya yang gemar membantu golongan yang tidak berkemampuan berbanding sesetengah masyarakat yang hanya pandai ‘bercakap’ sahaja. Meskipun berbeza agama budaya dan bangsa, beliau sanggup

menghulurkan bantuan kepada orang Melayu, India dan lain-lain. Pernah sekali beliau menarik perhatian netizen bilamana dirinya belanja sebuah keluarga yang susah di bulan ramadhan yang lalu. Baru-baru ini, Kuan Chee Heng, memuat naik perkongsiannya mengenai seorang wanita yang meminta bantuan kewangan darinya untuk memulakan perniagaan kecil-kecilan.

Loading...

“Ketika saya melawat Puan Mareeya yang mempunyai anak, beliau meminta wang pendahuluan untuk berniaga nasi lemak bagi membela lapan orang anaknya. Saya berikan RM400 dan hari ini beliau terus mula berniaga di PUJ 3, depan supermarket Super Save.

“Dia hari ini sempat belanja saya makan nasi lemak. Well done. Rezeki halal dan saya sungguh gembira beliau dapat memberi makan kepada lapan orang anaknya. “Syabas, janji perempuan Melayu ini untuk berniaga ditepati,”

katanya. Status yang dimuat di laman Facebook Kuan itu mendapat 8,563 perkongsian di Facebook dan 57K likes. Ekoran itu, Facebook beliau tidak henti-henti menerima pujian dari netizen yang bangga dengan kebaikannya itu.

‘Inilah Janji Perempuan Melayu’..!

Kredit: Kuan Chee Heng/ PIXEL MEDIA

Sungguh kami juga terkesan dengan kebaikan Kuan Chee Heng ini. Moga sikapnya yang suka membantu golongan yang tidak berkemampuan ini turut dicontohi oleh mereka yang lain. Inilah Hero Malaysia yang sebenar

Loading...

ARTIKEL TERKINI…

Innalillah.. Al-Fatihah.. Chef Terkenal Tanah Air Maut Di Tembak.. Hilang Lagi Kita Insan Tanah Air.. Semoga Ditempatkan Dikalangan Orang Beriman.. Takziah Keluarga Mangsa

Innalillah.. Al-Fatihah.. Chef Terkenal Tanah Air Maut Di Tembak.. Hilang Lagi Kita Insan Tanah Air.. Semoga Ditempatkan Dikalangan Orang Beriman.. Takziah Keluarga Mangsa

Tak Bai : Seorang Chef yang popular di Kelantan khas nya di Kota Bharu dan Tumpat maut di Tak Bai Thailand akibat terkena tembakan sesat malam tadi.

Mangsa yang kenali dengan nama Wan Rusharil Bin Wan Mohd Zain atau lebih dikenali dengan nama Zain Hussin maut ditempat kejadian akibat parah terkena tembakan.

Ketua polis Daerah Takbai Pol.Kol.Phacharapon Na Nakorn berkata beberapa orang lelaki yang lengkap dengan senjata api menaiki sebuah pickup pacuan empat roda melepaskan tembakan ke atas pegawai polis di pusat pemeriksaan di Kg Cek He Takbai.

Kejadian berlaku pada jam 9.30 malam Kata polis Chef Zin menaiki motosikal apabila sampai di tempat kejadian polis membuat pemeriksaan motosikal mangsa.

Tambah polis ketika polis memasuki kawasan kejadian untuk memberi bantuan sebutir bom yang di letak tepi jalan meletup satu kilometer dengan tempat kejadian tembakan.

Sasaran awal penembak tersebut pada pihak Polis yang bertugas di pusat pemeriksaan namun arwah terkena tembakan itu.

Chef Zain yang sebelum ini pernah berkhidmat di Restoran Kapal Terbang Lundang Kota Bharu sebelum berhenti dan berkhidmat di Restoren Ibu Ku yang terkenal dengan Char Kuey Tiaw.

Arwah berasal dari Kampung Genting Tumpat Kelantan, pihak keluarga arwah kini sedang membawa pulang jenazah mangsa untuk disemadikan. Al fatihah

Sumber : supermario16

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *