“Abah Baru Meninggal, Saya Harap Abah MASUK NERAKA” MasyaAllah. PENGSAN Ustaz Bila dengar Anak Dara Sunti ini Bercakap. Rupa-Rupanya, Sesuatu Telah Terjadi antara dia dan ayahnya……

Dia Diuji oleh Allah dengan kehilangan seorang ayah di usia mentah ..baru berusia 9 tahun ketika tu. Saya lihat dia kuat sangat. Raut wajahnya tak pernah nampak sedih. Sentiasa ceria seolah-olah tiada apa yang berlaku.

 

Loading...

………………………………………….

Lagi Kisah Sedih…

Kanak² Ini Sangkakan Ibunya Hanya Tidur Dlm Keranda. Tindakan & Pertanyaan Kanak² Ini Buat Ramai MENANGIS !!!

Kanak² Ini Sangkakan Ibunya Hanya Tidur Dlm Keranda. Tindakan & Pertanyaan Kanak² Ini Buat Ramai MENANGIS !!! | MALAYSIA TULAR – Pemergian kedua ibu bapa tercinta merupakan satu pengalaman yang sangat memberi trauma terutamanya kepada anak-anak yang masih kecil. Mereka terlalu muda untuk memahami dan menerima bahawa orang yang mereka sayangi secara tiba-tiba tiada lagi di dunia ini.

Loading...

Dalam tempoh ini, insan tersayang lain harus memainkan peranan yang sangat penting dalam memberikan kasih sayang, perhatian dan keselesaan kepada anak-anak yatim tersebut supaya mereka tidak rasa ditinggalkan.

Di Filipina, seorang wanita telah memuatnaik gambar saudara kecilnya yang baru kehilangan ibu tercinta. Gambar tersebut merakam sejuta rasa kesedihan pada diri kanak-kanak tersebut yang kelihatan hanya merenung pada keranda mendiang ibunya.

Dalam situasi pilu tersebut, kanak-kanak lelaki berkenaan dilihat menarik kerusi ke arah keranda ibunya dan berdiri di atas kerusi tersebut supaya dia boleh berada di samping ibunya buat kali yang terakhir.

Kata-kata yang diucapkan kanak-kanak terbabit benar-benar menusuk hati. Siapa sahaja yang sanggup berdepan dengan seorang anak kecil yang baru kehilangan ibunya. Harap-harap, kanak-kanak ini akan sentiasa dikelilingi oleh insan-insan yang baik hati dan tulus menyayanginya.

…………………………….

Seorang lelaki membeli Arowana emas yang mahal. Apabila beliau mahu memberi makan, ikan itu tidak mahu membuka mulut. Setelah ikan itu membuka mulut dengan bantuannya, beliau begitu TERKEJUT!

Arowana emas, istilah saintifiknya adalah scleropages formosus, adalah salah satu ikan purba yang masih hidup, juga dipelihara oleh banyak orang sebagai ikan hiasan. Ramai yang mengatakan bahawa mempunyai seekor di rumah membawa nasib baik, dan lelaki ini benar-benar salah seorang yang bertuah.

Arowana telah wujud sejak 2.9 bilion tahun dahulu. Jika diperhatikan, Arowana berenang secara perlahan tetapi stabil, dalam skala yang luas dan besar, dengan warna kebiruan sebagai warna latar belakang. Warna emas di badan Arowana menjadikannya kelihatan gah!

Beliau melepaskan ikan itu ke dalam akuarium ikannya dan perasan ikan tersebut kelihatan agak aneh – mulutnya tidak dibuka. Beliau juga panik kerana ikan lazimnya membuka mulut untuk bernafas.

Hal ini mengakibatkan lelaki itu risau ikan mahalnya akan mati. Lantas, beliau memutuskan untuk membuka mulut ikan itu untuk diperiksa.

Lelaki itu fikir ia mungkin sisa ikan hidup yang diberikan kepada Arowana untuk makan tetapi setelah melihat lebih dekat dan mencari maklumat di laman google untuk mendapatkan jawapan, beliau mendapati bahawa ikan kecil itu sebenarnya anak ikan Arowana emas. Lelaki itu benar-benar terkejut dan gembira.

Ia seperti membeli satu dan percuma sedozen, beliau sangat gembira! Arowana kecil ini membolehkan lelaki ini mendapat keuntungan yang besar sewaktu ia besar kelak! Jika pemilik kedai haiwan peliharaan itu tahu tentang ini, beliau akan pengsan!

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *