6 Rahsia Wanita Jepun Awet Muda & Tak Gemuk. Tips bagi korang yg lawa mcm awek jepun..

6 Rahsia Wanita Jepun Awet Muda & Tak Gemuk. Tips bagi korang yg lawa mcm awek jepun..

Wanita Jepun terkenal dengan bentuk badan langsing dan memiliki kesihatan yang baik berbanding wanita lain di dunia.

Apa rahsia mereka tidak mudah gemuk dan awet muda? Bukan itu je, kebanyakan wanita disana kelihatan lebih muda dari usia sebenar.

Loading...

Kalau nak tahu, mereka sangat menjaga pemakanan dan gaya hidup yang sangat berdisiplin.

Ini antara rahsia dan tabiat ketika makan wanita Jepun yang anda boleh cuba jika ingin kurangkan berat badan dan inginkan kulit cantik!
1. DIET SEIMBANG & BERKHASIAT

Kebanyakan makanan Jepun semuanya sihat-sihat seperti ikan, rumpai laut, sayuran hijau, soya, nasi, buah-buahan dan teh hijau. Paling penting mereka tidak gemar makanan segera.
2. TEKNIK MASAKAN

Teknik memasak orang Jepun adalah merebus, bakar, panggang, stim dan menggoreng dalam kuali leper dengan minyak yang sangat sedikit. Sayur pula di masak sekajap sahaja untuk mengekalkan khasiatnya. Air rebusan sayur wajib diminum sebagai alas perut sebelum tidur.
3. TEKNIK MENGUNYAH MAKANAN

Walau sibuk mana pun, sarapan pagi, tengahari dan makan malam sangat penting. Mereka juga mengamalkan makan sedikit demi sedikit dan mengunyah dengan betul untuk memudahkan sisterm pencernaan.
4. JARANG SENTUH MAKANAN MANIS

Pencuci mulut orang Jepun selalunya sesuatu yang kurang manis seperti aiskrim teh hijau atau mochi yang diperbuat daripada beras.
5. AMALAN HEAVY BREAKFAST

Loading...

Sarapan pagi penting bagi orang Jepun. Mereka amalkan makanan berat pada waktu pagi. Pengambilan makanan berat waktu pagi membantu menangani masalah obesiti.
6. NASI SEBAGAI MAKAN RUJI

Seperti Malaysia, Jepun juga menjadikan nasi sebagai makanan ruji mereka. Kalau nak diet, jangan makan roti. Ada baiknya ambil nasi dalam setiap hidangan yang sederhana (setengah cawan) dalam satu atau dua kali setiap hari.

kredit hanasuva

Wanita Kongsi Tips Mudah Turunkan Berat Badan 44kg.. LAWA plak gambar dia kurus….

Sekarang ni ramai sangup berhabis duit dan menelan pil kurus semata-mata impikan berat badan idaman.

Namun, perkongsian oleh seorang wanita baru-baru ini membuktikan bahawa anda tak perlu berhabis duit untuk kurs. Yang paling penting disiplin diri.

Fiza Mukhtar kongsikan tips bagaimana dia boleh mendapatkan tubuh badan yang langsing daripada 104 kg, kini berat badannya 52.4kg.
MASA KAHWIN BERAT 94KG, LEPAS SETAHUN ALAMI KEGUGURAN
Assalamualaikum.Since terlalu ramai bertanya tentang keadaan saya, saya jelaskan disini mengenai bagaimana saya kurus dan jadi seperti harini.

2015 – Tahun saya berkahwin dan masa tu berat saya 94kg.Masa tu memang rasa badan berat tapi pedulilah asalkan ada lelaki nak.Hahaha.

2016 – Berat naik ke 104kg.10kg sejak berkahwin dan selepas mengalami keguguran untuk anak pertama.

2017 – Harini 09 July 2017, 9PM – 52.4kg
TAK AMALKAN PIL SEBAB MEMBAZIR. KALAU TAK CONTROL MAKAN SAMA JE
Saya tak amalkan pil atau supplement atau segala jenis benda untuk kurus.Saya tak nak sebab saya tak selesa.Time berbadan besar dulu,saya ada la jugak hati nak mencuba untuk makan supplement kurus tapi macam tak berbaloi sebab rasa membazir.Kalau kau tak control makan kau,sama je.Naik balik nanti.😅😅😅..Tepuk dada tanya diri sendiri.

Sebenarnya,lepas apa yang saya lalui dan alami,nak kurus tu,tekad kita pada diri kita sendiri.Tanggungjawab pada tubuh badan kita.Saya nak kurus sebab saya nak sihat.Saya nak rasa lebih yakin.Dulu saya susah nak cari baju sebab saya pakai seluar size 44 dan baju size 5xl ke 6xl.Tekanan beb!..X tipu!..Alhamdulillah skrg baju size M dan seluar saya size 27 ke 28.
JANGAN ASYIK CAKAP NAK KURUS TAPI USAHA PUN TAK ADA
Nak kurus,tips dari saya :
❌ Air Manis
❌ Fast Food
❌ Jajan / Snack
✔ Exercise
✔ Kawal pemakanan

Be positive with urself.If u berbadan besar and always complaint itu ini,but then you sendiri tak ada effort nak reduce your weight, sembang ke apa?..😆😆😆..

Bersenam dan amalkan cara hidup sihat.Jangan mudah terikut dengan cara org.Lain org lain caranya.Slowly buat.Selesakan diri dengan bersenam.In shaa Allah,lama kelamaan akan nampak hasilnya.

-Nur Hafiza binti Mukhtar-
10/07/2017 | 10:16PM @ Sri Johor

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *